Стига, Петльо!
Стига, Петльо, кукурига!
Стига, проглуши уши!
Лудо пееш и не мигваш,
цели нощи ти не спиш.
В страх кокошки кудкудякат -
бързат, крият се от теб.
Уж петел си, а пък бягаш,
гониш всичките наред.
Хвалиш ли се? Щом припяваш
влюбен със прегракнал глас,
значи доста оглупял си.
Чуй се, стига пя в захлас!
Стар си, песента не струва,
дразниш младите петли
и кълват те, и проскубват -
перушината хвърчи.
Стига, Петльо, кукурига!
Стига, вече замълчи!
Супа може да поискам...
Млъквай, много ми се спи!
© Ани Виделова Все права защищены