15.08.2010 г., 22:38 ч.

Стига, Петльо! 

  Поезия » Хумористична
1553 0 2

 

 

Стига, Петльо!

 

 

Стига, Петльо, кукурига!

Стига, проглуши уши!

Лудо пееш и не мигваш,

цели нощи ти не спиш.

 

В страх кокошки кудкудякат -

бързат, крият се от теб.

Уж петел си, а пък бягаш,

гониш всичките наред.

 

Хвалиш ли се? Щом припяваш

влюбен със прегракнал глас,

значи доста оглупял си.

Чуй се, стига пя в захлас!

 

Стар си, песента не струва,

дразниш младите петли

и кълват те, и проскубват -

перушината хвърчи.

 

Стига, Петльо, кукурига!

Стига, вече замълчи!

Супа може да поискам...

Млъквай, много ми се спи!

 

 

 

 

 

© Ани Виделова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??