4 окт. 2023 г., 14:20

Стига сме си играли 

  Поэзия
223 0 0

 

И с Калашник не бива! Трябва друга система!
Синусоидалната крива е жлеза, а не вена.
От прогнилите кестени бурените бодлясват.
Избори пак са. Есен е, а душите клеясват. 

 

Разлепени афиши. Маса хора в безлюдие.
Всички те се описват с една дума - Чудо е!
От очи без зеници днес чернее простора.
Всяка пълна лъжица се нуждае от хора... 

 

Трийсет дена надлъгване, после- схемата съща.
Простотата е мъдрост не за всеки присъща.
Чашата е преляла, но народът си трае.
Чернотата е бяла и куче я лае... 

 

Всеки псува, защото е забравил да хвали.
Изборите са тото - тираж без познали...
Ако беше реалност, нямаше да се случат.
Просто е до баналност. Ползват ни, за да сучат... 

 

И с Калашник не бива! Нужна ни е базука!
Истината ни шиба, но на кой ли му пука?
Търпението не трае и в нагризана чаша...
Стига сме си играли на наши и ваши!... 

 

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??