6 июн. 2019 г., 07:43

Стихотворение от отвъдното 

  Поэзия » Гражданская
349 3 0

Стихотворение от отвъдното

Във ковчега няма да ми пука
за всички вас останали след мен.
Че бил съм нявга нейде сгазил лука
едва ли ще е важно в този ден?

Сега край мене ангелите бели
пърхат и ме галят със криле.
Пеят псалми, песни с нежни трели
с най-божествените гласове.

Е, завиждате ми, аз го зная,
че така от вас се отървах!
Имаше начало, днес е краят,
тръгвам си доволен, че живях!

Нямам вече никакви проблеми,
нямам грижи, нямам врагове.
Тук е Раят Дявол да го вземе!
Вярвайте ми, много е добре!

Вие се оправяйте с живота,
вече ваша грижа е това!
Аз от днес захвърлил съм хомота
на една човешка суета!

03.06.2019 г.

© Георги Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??