21 сент. 2011 г., 13:52

Стихове... на един живот 

  Поэзия » Философская
1398 0 16

Стиховете... страници сиротни
от книгата, наречена Живот.
Те снимки са моментни, епизодни,
пазители на светлата любов.

Емоции събрани във букети,
красиви рози с дъхав аромат,
мелодии, балади и сонети,
кристалчета, разпръскващи брокат.

Понякога са бури пощурели,
в отчаян пристан, в зъзнещо море,
скалисти рифове очите взрели
към чайките в безбрежното небе.

А друг път са нестихваща копнежност,
по цветната, примамлива дъга,
приели Вярата за неизбежност.
Запалени свещици са в нощта.

Стиховете... страници съдбовни
от книгата, написана с любов.

Добре сричкувани, немногословни,
архиви са... на цял един живот.


© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??