5 апр. 2023 г., 20:42

Страната на разбитите мечти 

  Поэзия
571 3 3

СТРАНАТА НА РАЗБИТИТЕ МЕЧТИ

 

... лъжата, че живея си щастливо с три бири и лула каба тютюн

връхлита ме, жестока като бивол и по-свирепа даже от тайфун,

не зная вече на кого да вярвам – дали на някой властен политик,

и като гракне пролетният гарван, да си посрещна бъдещето с вик,

и как в зори на своите дечица да туря на бохчата честен хляб,

 

щом нивите със българска пшеница пожъна ги световният сатрап,

или да хлътна в сетната химера? – слуга на нечий гнусен интерес,

печален – от излъганото вчера, несъстоял се – в тъпото ни днес,

Ще си потъна в сънната апнея! – дано във нея Бог ме приюти?

Отказвам да повярвам, че живея в страната на разбитите мечти.

 

3 април 2023 г.

гр. София, 20, 50 ч.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И аз се отказвам, Валери! И съм сигурна, че не съм сама.
    Има моменти, когато линиите на палците не достигат, за да изрази човек еднаквостта си с другите. Генетично е
    трудно възможно, но духовно е предопределено, възможно и много силно.
    Името на това състояние се нарича Народ!
  • И на мен не ми се иска да вярвам.
  • Не го вярвам и аз!!!
Предложения
: ??:??