6 нояб. 2013 г., 22:14

Страничка на Снежната кралица 

  Поэзия » Любовная
533 0 2

Страничка на Снежната кралица

 

Сега съм сирена – с коси                                                                                   

от оплетени сребърни мрени,

водите ме тласкат и моля се:

„Вземи ме, лодкарю, пленена!”

 

На облака бял се събличам,

нескрита от изгрева, пряма,

гърдите ми обли изригват

и светят с желание пламък.

 

Пристъпям разискрена, волна,

по-силна от пролетен вихър!

По-вярно – летя! И тъй ми отиват

крилата, че вече съм - птица!

 

За тебе ще бъда в деня и в съня

Кралицата снежна без име,

каквото поискаш – съм аз,

не ме омагьосвай в жена –  

 

любовта е земна присъда и гибел...

© Златина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??