Страшният съд
Ще спре смехът и утрото ще стихне
в зачатъка на залеза сломен.
Звезда ранена с болка ще надникне
и ще застине между нощ и ден.
Стихиите объркани ще гонят
посоката изгубена без брод
и хиляди с очите си ще видят
разтворилия се небесен свод.
И ще потъват облаци. И ето –
рогати войнства те ще повалят.
Ще ги катурнат във небитието,
а божиите сили ще блестят.
Денят дойде! И химни ще се носят,
и тръбен глас с любов ще ни зове
и хиляди изплашени ще бродят,
приятели ще бъркат с врагове.
И ще го срещнем. Няма да отмине
Всемирният и Страшен съд за нас.
Тогаз ще скочим чужди и роднини,
за да избегнем зиналата паст.
Но тя ще се разтвори по-широко
възкръсналите мъртви да роди.
Тогава Бог ще извести Високо –
да чуе всеки колко ще плати.
© Стойна Димова Все права защищены