8 сент. 2024 г., 07:39

Страст 

  Поэзия
28 0 0

            С Т Р А С Т

 

Страстта към четене,на стоиностни книги,

увеличава капацитета на компактната памет,

нивото на интелигентност страхотно повдига

и снижава възможността,лесно да бъдем мамени.

 

Прави живота и лесен и труден,

кипящ с контраста на разнообразието,

а околните остават често дълбоко учудени,

от това,с което страстните читатели ги омайват.

 

Възможността за извличане на ползи от чуждия опит,

описан ювелирно от майсторите на словото,

помага за извисяване над ежедневния тропот

и за живот в Измерения с Безкрайни Простори...

 

30.08.2024г.гр.Свищов

© Красимир Кръстев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??