6 февр. 2024 г., 11:16

Страстна нощ 

  Поэзия
100 0 0

 

Нощта се спуска с тъмния си плащ,

покрива залеза във висината.

Прекрасен ангел с мелодичен глас

любовна песен пее за земята.

 

Поема по небесния си път

луната в златна, лъскава дантела,

звезди блещукат в своя тайнствен кът,

вселената трепти опиянена.

 

Сърце направи облачния жлеб.

Селенията тъмни изкушават.

Аз искам да съм винаги до теб

през нощите, които приласкават.

 

Горчиво вино да отпием с теб

сред нощната и тайнствена прохлада,

да те целувам страстно с дъх на мед,

да те обичам вечно до забрава.

 

Да чувствам нежната ти топла длан,

горещите ти устни да докосвам

и поривът от нас да е желан,

с любов да тръпнеш, обич да усещам.

 

На чувствената, пълна тишина

страстта не стихва и пламенния зов

пожари пали в моята душа.

Нощта е лунна и всичко е любов.

 

© Силвия Милева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??