Нощта се спуска с тъмния си плащ,
покрива залеза във висината.
Прекрасен ангел с мелодичен глас
любовна песен пее за земята.
Поема по небесния си път
луната в златна, лъскава дантела,
звезди блещукат в своя тайнствен кът,
вселената трепти опиянена.
Сърце направи облачния жлеб.
Селенията тъмни изкушават.
Аз искам да съм винаги до теб
през нощите, които приласкават.
Горчиво вино да отпием с теб
сред нощната и тайнствена прохлада,
да те целувам страстно с дъх на мед,
да те обичам вечно до забрава.
Да чувствам нежната ти топла длан,
горещите ти устни да докосвам
и поривът от нас да е желан,
с любов да тръпнеш, обич да усещам.
На чувствената, пълна тишина
страстта не стихва и пламенния зов
пожари пали в моята душа.
Нощта е лунна и всичко е любов.
© Силвия Милева Всички права запазени