8 апр. 2019 г., 10:45

Струва си да се живее 

  Поэзия
461 5 3

               „…моето цвете е там някъде..."

                Антоан дьо Сент-Екзюпери

                Малкият принц

 

Посветено на един от моите учители

 

Струва си да се живее!

Този свят от теб започва,

твойта истина копнее

въздухът да бъде почва!

 

И светът, при теб завършва,

с болката ти под лъжичка.

Трудността не те прекършва,

имаш  „роза“ и „лисичка“.

 

Да, животът кривоглед е...

Струва си да се живее!

Като семки слънчоглед е

словото ти... и се сее!

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сърдечни поздрави от мен, Елка!
  • Учителят се чудеше дали си струва... И аз съм признателна, Гавраил! И на всички, които почувстваха същото.
  • Винаги признателни на тях!
    Поздрав!
Предложения
: ??:??