16 мар. 2017 г., 22:48

Стъпки 

  Поэзия » Другая
456 0 1

 

 

Разгърнах спомените тихо

и онзи миг забравен преоткрих,

във който плахо се родиха 

едно приятелство и... този стих.

 

Не чувствах студ, макар, че бе студено.

Безпътен бях, но път ми се яви.

А ти усмихна се и тръгна с мене

и с мен към неизвестното зави.

 

Познах те, позна ме - две сродни души...

Прегръщам нежно топлото ти рамо.

След нас светът със грохот се руши.

Пред нас - блещукаща надежда само. 

 

И още нещо приливът донесе...

Писмо в бутилка, грях стаен... 

Отдавна забравена песен...

Зората на новия ден...

                                         

                                    Посветено на  А. Т. 

© Цветелин Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??