4 дек. 2019 г., 10:16

Суета 

  Поэзия » Философская
989 3 1

Понякога си тръгваме с "достойнство",
нищо, че сърцата ни кървят.
Обгърнати с фалшиво благородство,
те, думите и в изгрева скърбят.

Заключваме си спомена в ковчеже,
но носим си ключето на врата,
та в миг на болка, безметежно
капака да открехнем. Суета.

Да влезем пак на пръсти и отново
си спомним за отминали неща.
Докоснати, превърнати в слово,
съдбата пренареждат на листа.

Понякога си тръгваме с "достойнство"
с загнездена в душите ни тъга.
Дали не проявяваме геройство,
на никого ненужно... при това!?

© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??