12 февр. 2021 г., 08:31

Супермен 

  Поэзия » Для детей
840 4 22

В джунглата е то родено, 
с много сила надарено...
слонче с розови уши
и очи като звезди.
Има си хобот голям,
за да може слончо сам, 
да почесва си гръбчето, 
чак дори до опашлето.
Стъпва тежко тоз юнак,
но да тича знае как
с трийсет километра в час,
без вграден километраж.
Най-обича то в реката, 
да се плиска със водата
и с хоботчето на уж
да си прави хладен душ.
Щом ушите си разпери, 
даже въздухът трепери,
сто комара и мушици
се разбягват по терлици.
Мама Слонка отдалеко
гледа рожбата, напето.
Вярва тя, ще дойде ден
ще е слончо.... супермен.

© Таня Мезева Все права защищены

Произведение участвует в конкурсе:

Стихотворения за джунглата »

3 место

  1475  10 
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??