10 мая 2013 г., 08:13

Сутрешно кафе 

  Поэзия » Любовная
2479 0 3

 

Във този дом предпазван от стената

С притворени очи от сутрешната сянка

Намирам с пръсти скрита в тишината

Металната ни, уморена кафеварка

Развинтвам я и я напълвам

С ароматите дълбоки на кафето

И догдето се озъртам кръгло

Навън вече станало е светло

Като стожер за теб съм обучен

Пазя сюжета на съня ти от злато

А за компания имам си куче

И петно от кафето разлято

Имам надежди бодливи

И спомени в рамка поставени

Имам и сутрешни сили

И стихове недоразказани

Дробовете ми, надути балони

Поемат упованието утринно

Строшила е нощта сухите клони

И отморила е главите ни клюмнали

Закуска ще правя във кухнята

Филийки с масло и суджук

След тъмнината, сякаш издухана

Кафеварката буди със звук

Миг суматоха, кипене и бърсане

Мляко и захар и не за сефте

Най-обичам от дневното бързане

Сутрин да правя кафе

 

На СМ

© Пламен Стоянов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Споделяш в рими, но това не е поезия все още. Ако е само резултат на силна емоция ще бъде просто едно начинание, в което временно ти е било интересто.
  • Харесах и го оценявам!поздравление,Пламене!
  • Това ми хареса!
Предложения
: ??:??