4 дек. 2017 г., 00:32

Свет како кутија 

  Поэзия » Любовная
295 1 4

Кога нарцисите ќе заспијат
невидлива летам во темнина
во средината каде сите се знаеме
во овој свет мал како кутија од кибрит
а моите драги пријатели без компас
се завеани во белото поле
и желбите се многу
а животот краток
но нема да полудам
во овој свет мал како музичка кутија.

 

© Sanja Atanasovska Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??