Dec 4, 2017, 12:32 AM

Свет како кутија 

  Poetry » Love
300 1 4

Кога нарцисите ќе заспијат
невидлива летам во темнина
во средината каде сите се знаеме
во овој свет мал како кутија од кибрит
а моите драги пријатели без компас
се завеани во белото поле
и желбите се многу
а животот краток
но нема да полудам
во овој свет мал како музичка кутија.

 

© Sanja Atanasovska All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??