9 дек. 2013 г., 11:39

Света Анна 

  Поэзия » Другая
1303 0 2

Анна светица - богородична майка,
заченала с ангелска помощ една,
Мария  родила, девицата знайна,
а тя пък дарила Христа за света.

Потомка Аронова, памет отдала,
оставила диря, светла следа,
на клада  горяла, в живота познала
мъдрост, изгряла във нова звезда.

Заченала с обич, а после прозряла,
че Бог е обрекъл за святи дела,
тя майка да бъде, една на земята, 
закриляща всички жени по света -

съпруги, родилки, сестри и вдовици,
събрали в душите едно, любовта,
приели живота, на Бога отдали
прекрасните свои дела и деца.


Какво ме вдъхнови?!


Честит празник на всички, носещи божественото име Анна!


© Таня Мезева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??