7 февр. 2024 г., 11:03

Светъл ден е живият ми зов 

  Поэзия » Строгие формы
129 6 4

    В съзнанието си не бих могъл

мечтите си разбитите да съдя.

Макар и искрен да съм бил по пътя

    все нещо ме прободе с порив зъл.

 

    Кошмарно ме засипваше чакъл

от лоша вис, без воля за да бъда.

Коварствата съдбовни ще пропъдя,

    в театър луд не съм добре дошъл.

 

Да следвам вярата си неизменно

  усещане е свято от душата

    и светъл ден е живият ми зов.

 

Аз пазя пролетта си съкровено

  и моят взор е влюбен в красотата,

    сърцето ми стреми се към любов.  

© Асенчо Грудев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??