2 дек. 2009 г., 10:37

Светът пулсира в нощите 

  Поэзия » Любовная
414 0 0

 

Зараснаха следите ни по росната трева,
където листи рони кленът в есенна мъгла.
И всяка строфа, литнала край тихата вода,
напомня ни за времето на нашта свобода.

 

А спирахме се с тебе, морни, често тука,
сред призрачен вълшебен езерен покой,
ти тръгна с мислите навъсени безброй,
потънах аз в унилата си прашна скука.

 

И в слънцето се удрям и се блъскам,
без да получа светлина от рая.
И слабост чувствам, как ранявам, зная,
а пламъче в несгодите ми съска.

 

Повярвай, до сълзи те обичам още,
освободена от всички жестокости.
С очите си последвал си посоките
и с пулса на света раздипляй нощите!

11.09

 

"Я люблю тебя до слез" А. Серов

© Мери Попинз Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??