СВИЖДАНЕ
Бих пийнал малко...
Два-три пръста...
Преди да тръгна надалече.
А после тихите прегръдки,
кръста,
и от мама-плетено елече.
Ще го взема с мен,
за да ме топли,
и споменът за вас в сърцето...
А като се замислиш...
колко път е?
Само от земята до небето.
Какво ще бъде там -
не зная!
Но зная, че без страх ще тръгна.
Аз знам, че горе
не е края!
След време пак ще ви прегърна.
А до тогава
все да се обичате.
Не казвам сбогом, а довиждане.
През нощите
в които ме сънувате,
да знаете, че сте ми били на свиждане!
Емил Стоянов
21.04.2016г.
© Емил Стоянов Все права защищены