Свободата дойде! И не чакаше думи!
Възмъжа! Отлежа! Във безброй вековѐ.
Светлина ли изгря `в времената ни луди?
По земя, напоила порой вратовѐ…
Свободата дойде! И не пита къде е!
Затанцува, обяздила времето с чар.
Красота на дете! Ето Пирина пее –
и докосва без длани сърце на жътвар.
Свободата дойде… И целуна чедата…
И на Шипка е тихо… Хаотичен покой…
И мълвят ветрове… И летят знамената…
За честта на страната… Елегичен герой…
© Димитър Драганов Все права защищены