3.03.2018 г., 20:07 ч.

Свобода 

  Поезия » Гражданска
316 1 2

Свободата дойде! И не чакаше думи!
Възмъжа! Отлежа! Във безброй вековѐ.
Светлина ли изгря `в времената ни луди?
По земя, напоила порой вратовѐ…

Свободата дойде! И не пита къде е!
Затанцува, обяздила времето с чар.
Красота на дете! Ето Пирина пее –
и докосва без длани сърце на жътвар.

Свободата дойде… И целуна чедата…
И на Шипка е тихо… Хаотичен покой…
И мълвят ветрове… И летят знамената…
За честта на страната… Елегичен герой…


 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря Ви! Желая Ви да бъдете все по-вдъхновена.
  • Достойно стихотворение посветено на свободата! Поздравления, Митко! Ставаш все по-силен, възхищавам ти се!
Предложения
: ??:??