„На дъното на четвъртата чаша те чакам."
Анелия Гешева
Ще се случи, когато не чакам,
в отегченото дъно на чашата.
Като кораб, събудил пристанище.
Хвърлен изгрев в окото на залеза.
Ще се случи. Пресилено - слаб,
като сгърбена сянка на призрак.
Златна рибка, удавена в пясъка.
Огорчена от захар тръстика.
Ще изглежда невинно проклет -
шепа сол по лицето на космоса.
Ще се случи. Последен за мен.
И за първи път той ще е Господ.
© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены