4 июн. 2019 г., 21:01

Събличам се пред тебе 

  Поэзия » Любовная
401 0 2

Събличам се пред тебе по душа,

Защото искам цялата да ме познаваш,

Защото утре вечер ще заспя

И може нищо повече да няма.

Събличам се пред тебе по илюзия,

Защото трябва честно да играя,

Страх, гримове и маски свалям,

Обръщам ги на масата накрая

И ще рискувам да ме видиш гола и слаба от страха "ще си сама",

ужасно болна, ничия, забравена

Без сила и енергия да продължа.

Залога е голям, но има давност,

реален като живота,

дори да не вярваш.

По вкус кисело-сладък на моменти тръпчив,

Може да стане обаче и уасаби с локум и кадаиф...

Събличам се пред тебе по душа,

Защото искам истинска да ме познаваш,

Защото утре вечерта като заспя

Завинаги може така да остана.

 

© Десислава Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря за коментара. Пиша от много отдавна, за години спрях, сега отново... Престраших се и да ги покажа накрая.
  • Хубаво е, различно, твое Може да стане много хубаво, ако поизгладиш мислите си и избегнеш две-три досадни римички. Можеш! Пиши!
Предложения
: ??:??