1 авг. 2010 г., 00:23

Събрах ти още нещо 

  Поэзия
1486 0 54

/на Ди/


Не се събудих, в тази ясна утрин,

до твоите сънуващи очи,

но рано е - денят едва е светнал -

гората самотата приглуши.

 

Дочувах стъпките ти – отдалеч.

Разпукаха се съчки в тишината,

а тя довя от птици горска реч.

И вдишах полъха на ведрината.

 

Изплъзнах се, тъй слънчева и нежна,

от меката прегръдката на съня.

Забързана, на пръсти, по тревата –

косите ми се къпеха в роса -


набрах ти теменужено букетче

и още нещо... в топли шепи скрито.

Цветята подредих и замечтах се…

да те посрещна и да ти даря усмивка.

 

Очаквам те вратата да отвориш –

в сърцето ми потрепва всяка жилка.

За теб прибавих тайно цялата си обич

в ароматен чай от свежи билки.

 

28.07.2010

Julie

© Юлия Димитрова Все права защищены

Автор запретил голосование.
Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??