20 февр. 2024 г., 08:34

Събуди се Апостоле 

  Поэзия » Гражданская
196 0 2

За това ли се бори, Апостоле?!

За това ли увисна на бесило самотен

и ти пяха молитва премръзнали гарвани

без да чуе народът ти тихия зов?!

Колко време изтече, Апостоле,

а пък правдата пак се купува,

свободата дошла стана пошла,

за едни е добра, все за други остава мечта.

Пак богатите пият сила от слабите,

управляващи тъпчат стомаси и ни плашат с война.

Днес отричат турското иго, поругават отново Батак, 

губи смисъл твоето дело, ти си бил измислен юнак!

За това ли се бореше, Дяконе, във дисагите с хлебец и сол?!

Как не граби пари и имоти, а си имал акъл?! 

Виж поднасят ти  почести, сатаните без срам и без страх.

Събуди се Левски, Апостоле

и кръстосай отново револвер върху нож!

 

...за чиста и свята република.

 

...

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Така е, благодаря за посещението!
  • В интересни и бурни времена живеем. След толкова много пъти продадено доверие, трудно се гради стабилност. Всеки има своята правда, но истината е една.
Предложения
: ??:??