9 окт. 2024 г., 09:46

Събуждане 

  Поэзия » Любовная
72 2 1

 

Младостта е лъжа, не е реална!
Тя е илюзия нахална
и досадна!

 

Във светът ни прагматичен
води ни към път мистичен,
нереален и различен!

 

Лъжа е младостта,
точно както любовта!
Пролетна измама и мираж!

 

И някой донкихотовски типаж,
тръби навред,
че обичаш ли всичко е наред!

 

А сметките?! 
А кредита, колата?!
Кой ще нахрани и децата?

 

Лъжа е! Ти не вярвай!
Любовта е за наивниците, разбери!
В тоя свят нужни са пари!

 

Това е мантрата навред:
"Работи, изкарвай ти пари
и всичко ще ти е наред!"

 

Лъжа за робите страхливи!
Те са мравки работливи,
които никога не са живяли!

 

И ти вярваш на това!
А мислих, че си със душа,
романтична и красива ...

 

Мислих, че си самодива,
а ти просто си робиня,
да красива,
но какво?!

 

Правя ти поклон
и продължавам!
Всичко най- добро
ти пожелавам!

 

И сбогом Прагматична,
тъй типична,
мислиш, че си по-различна,
но водена си все от страх!
Аз до тука бях!

© Добромир Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Парите са за да живеем, а не за да ни обичат. Материалистите обаче мислят обратното.
Предложения
: ??:??