В памет на Магдалена,
която си отиде от този свят преди 2 години
Ружа бяла, прецъфтяла,
от живота какво ли не видяла,
болна легна и не стана -
в душите ни скръб настана.
Болна легна младата жена,
тежка болест я налегна.
Две години стана вече
как в леглото тя се свлече
и на мъки се обрече.
Господи, стига вече, спри!
Мъките и съкрати,
че сили вече в нея няма,
само болката голяма и остана.
Бавно чезне и топи се,
от мъки сърцето й разби се,
че в живота влюбена беше тя,
а каква беда я сполетя.
-------------------------------------------
Молеше се тя на починалия си татко,
молеше се и на отишлата си от този свят майка,
молеше се и на Господ да я прибере,
защото да се бори с болеста сили вече нямаше.
Господ чу молитвата една и след 2 години мъки си я прибра.
Отиде си тъй рано, на 37 години само.
Отиде си в един прекрасен ден -
точно 21 януари - Бабин ден,
когато 2 години на майка и слагахме,
вечерта за кончината и разбрахме.
Поклон пред светлата ти памет
23.01 2007
© Славка Григорова Все права защищены