Защо са тази завист и коварство?
Защо са злобата и ревността?
Нали градим човешкото си царство,
за да отпиваме от радостта.
Нима не осъзнаваме, че всеки
на другия е като роден брат,
макар да крачи по други пътеки
и да живее в своя собствен свят.
От плът и кръв сме всички изтъкани
и всеки чувства в себе си таи,
понякога, макар и неразбрани,
те част са от човешките души.
За да възкръсне земното ни царство,
да се замислим нужно е сега,
че силата и нашето богатство
е чистата и слънчева душа!
© Наташа Басарова Все права защищены
Защо са злобата и ревността?
Нали градим човешкото си царство,
за да отпиваме от радостта.
Поздравления за прекрасния стих Нати,и честит 8-ми март с обич!!!