21 дек. 2014 г., 12:02

Съдба на блудница 

  Поэзия » Любовная
664 0 4

„Най-много страдания в живота ни причиняват не тези,

които мразим, а тези, които обичаме.“  - Шилер

 

 

Съдба на блудница

 

Нямам нужда от ласки насила!

Не желая платена любов!

Запази я за тези, които

те подкрепят във избора нов...

 

Искам честност за честност

и вярвам, че поне заслужавам това -

да ми кажеш право в очите,

че умряла е в теб Любовта.

 

Мъже случайни с теб ще си играят,

ще те опипват техните ръце,

душата ти ще поругават

и после ще си тръгват те!

 

Съдба на блудница ли пожелаваш

за себе си и нашето дете?!

Без капка свян да се отдаваш

на непознатите мъже?!

 

От ръка на ръка ще минаваш -

омърсена, с разбити мечти

и горчиво ще съжаляваш,

но ще бъде късно уви!

 

Навярно думите ми са жестоки!

И сигурно от тях ще те боли!

Но знам, че някога ще кажеш:

„Проклет бъди! Защо ми ги спести“

 

 

 

Любомир Попов

© Любомир Попов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??