Сълза
Заплака душата ми,
изтъркули се сълза.
Залюля се, препъна се,
но тръгна сама.
Погали лицето ми,
като дъжд изми очите ми.
Излезе тихо на пръсти,
не пожела да ми се обади.
Закрачи бодра,
запя като есен.
Избяга далеко,
като хубава песен.
Не пожела да я целуна,
но зная, ще дойде при мен.
Като славей ще запее,
ще бъде пак светла като ден!
© Мария Все права защищены