dear John,*
във ъгъла там
ме чакай с ножица и бисквитка
както кажеш
все ще преглътна липсата на
хоризонти
още едно топло мляко
червилото джинджър
ако изобщо нещо ти говори този цвят
съм бяла кратка история
за чай
и три сбъднати съдби около маса
в 5 сутрин и тихо
ти казвам: you are you are**
а ти няма да... и чертичка
от наречието въздух
течни сънища
миди стриди бисквиди
както ти идва от вътре (вече съм го)
Диър Джоон
едната дума за казване
дали започва с О
или някоя друга буква завършваща теб
огледала
още сън
О
съм малка
и твърде недостатъчна
с бели обувки и грим несъвършен
сама на този Божи свят
част и четвърт
както кажеш
dear John,
стоя ти в обувките малко повече от
е така между другото
а ти не знаеш
* скъпи Джон
** ти си ти си
© Зорница Николова Все права защищены