Празни погледи на всеки булевард,
взор втренчен в 'някога-тогава',
празни улици в препълнения град,
вихрушка в бездънната омая
на мисълта, че вечни сме ...
И вечни сме, щом все за утре мислим,
мига презрем небрежно за безсмислен,
и минало сме, щом с хладен поглед -
от призрака на нашто днес по-блед,
вървим към чаканото утре ...
Умира всичко без искрицата в очите,
а срещнеш ли я, знаеш, че си жив,
въртят се бавно в грамофона дните,
но прави те звука му по-щастлив,
омайва те и прави те дете...
За миг, за час, дори за ден,
дори за нощ, когато в нежен унес,
забравиш, че си пленник в вечен плен,
събудиш се и изживееш твойто днес
под палещия поглед на звездите...
© Кирил Младенов Все права защищены