22 авг. 2021 г., 12:07

Сън 

  Поэзия
180 0 0

 

Животът е сън…

дълбок, илюзорен

Емоционално незрял,

откъм вяра просторен

 

Откъм мисли… химера.

Въображаемо спрял.

На всеки ъгъл тревожен.

От всяка дума портал.

 

В материалност изгубен

създал алчни творения.

С печалбарска заблуда

зомбира грешни стремления.

 

Разделил е държави

по вяра и принадлежност.

Едни тънат в облаги,

други мрат в безнадеждност.

 

Животът е дар, но дали знаем това.

Стигнем ли края  му,

вкарват ни в преповтарящ сън

или нова игра

© Валя Сотирова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??