Сънувах, че ти ме обичаш
и всичко за мен ще направиш.
Две думи вълшебни изричаш :
„Моя си!” ("Да не забравиш!")
А после ме милваш смутено,
със пръсти събуждаш душата,
във скута ми лягаш смирено,
с очи ми целуваш косата.
Сънувах... Сънят е въздишка,
красиво родила се в мрака,
копринено-сребърна нишка....
Надежда на края ù чака.
© Нина Чилиянска Все права защищены