22 апр. 2008 г., 16:04

Сънувах сън 

  Поэзия » Философская
694 0 0
   Сънувах  сън

Сънувах, че съм пеперуда,
разперила с надежда си крила,
над всеки цвят с волна младост,
в лъчи окъпана с искряща радост.

Зарадвах тихо старец дрипав,
зарадвах натъжената старица,
усмихнах нежно дете малко...
не всякоя душа ме вижда, колко жалко...

Не вижда ме алчност-рушител,
ни властващ мафиот, подъл грабител,
продажни души, не виждат кокетни -
Божествен блясък, крила пъстроцветни.

Продали души, епоха луда...
сънувах сън... бях волна пеперуда,
но жива долавях светлина,
с божествена вяра в сияйни сърца...

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??