31 дек. 2007 г., 14:58

Сънувах те 

  Поэзия
698 0 5

Сънувах те във един измислен свят.

Беше ти до мен и аз до тебе бях.

И кълнеше се, че в твоята душа

друга няма да обичаш пак така.

Щом събудих се, пак бях сама

и със болка съня осъзнах.

Щом събудих се, пак бях сама.

Разбрах, че илюзия е мойта мечта.

Обичай ме винаги, не само на сън.

Сънувам те тук до мен, а ти си навън.

Уморих се да вярвам, че ще бъдеш пак мой

и от спомени минали не намирам покой.

Сънувах те! И не смея да заспя

от мисълта, че пак ще дойдеш във съня

и ще скиташ с мен до изгрева с деня

и ще ме оставиш после пак сама...

Мразя спомена, мразя нощта.

Те навяват ми само тъга.

А нахълташ ли пак във съня,

на раната моя ти ще сложиш ръка...

© Гергана Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??