20 сент. 2018 г., 21:54

Сънувах те 

  Поэзия
323 0 4

Сънувах те…

В просъница усетих как сълзите

се стичат от моите очи.

Събудих се и в мисълта ми

                пред мен стоеше ти.

И таз немощ в крайниците ми,

която идва, когато виждам те

там някъде далеч…

На какво ли тя е признак…?

Стремя се да не гледам пак към теб…

и само мъничко, и само скришом

с очи попивам твоето лице…

И това не мога вече,

защото нямам право на това,

но само мъничко и само скришом

не защото ще те забравя,

а само, за да ти се насладя…

 

© МД Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??