Сънят не идва тази нощ!
Напусна ме.
Избягва ме отново.
В тъмното се губя,
като тишина
нападана от спомени,
лъжи и истини,
Всичко е казано,
всичко решено,
всичко е свършено,
всичко старо изхвърлено.
Идва ново начало.
Идва новият ден.
Но сънят ми не идва,
няма никой до мен.
Тихо ставам на пръсти
и не святкам дори,
само паля цигара
и издухвам мечти...
Тази нощ ще се взирам
във луната над мен,
ще притварям очите
и ще чакам... съня.
Ала мисли бушуват,
мира нямам,
дали
ще дочакам деня
и ще чуя петли!?
© Анета Все права защищены