29 мар. 2008 г., 09:13

Сърце 

  Поэзия » Другая
678 1 9
 

СЪРЦЕ

 

Колко струва човешката обич?

Колко тежи едно бедно сърце?

На момчето, пораснало в труд и неволи.

На наивното старо момче.

 

То на всеки прощавало с лека усмивка,

надживяло житейските клюки и смях.

От много обиди то помъдряло.

От дете се превърнало в юноша плах.

 

През годините трудни то възмажало

и се превърнало в старо момче.

Всичката земна мъка събрало

в свойто голямо, човешко сърце.

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??