СЪРЦЕ
Колко струва човешката обич?
Колко тежи едно бедно сърце?
На момчето, пораснало в труд и неволи.
На наивното старо момче.
То на всеки прощавало с лека усмивка,
надживяло житейските клюки и смях.
От много обиди то помъдряло.
От дете се превърнало в юноша плах.
През годините трудни то възмажало
и се превърнало в старо момче.
Всичката земна мъка събрало
в свойто голямо, човешко сърце.
© Иван Иванов Всички права запазени