4 окт. 2011 г., 16:17

Сърце 

  Поэзия » Философская
647 0 2


Какво ли трябва да има в сърцето ми,

дали със съмнения пълно е то?

Дали със усмивки и нежни вълнения,

дали със бунтарство и много живот.

 

От всичко по малко, а някъде повече,

зависи кога се отваря за теб,

но винаги, винаги частица от него е

изпълнена, истинска, дарена с любов.

 

Дали ще свърши - не, сърцето огромно е

и пълно е винаги, стига ти да решиш.

Дали ще отвориш с ключа на разсъмване,

или завинаги ще замълчиш.

 

Сърцето е мускул - казват медиците

сърцето е чувства - казвам аз, и така

и двете твърдения навярно са истински,

защото са слети в едно със душа.

 

И ето, тече си безмилостно времето,

минават секунди, минути и дни,

а аз съм си същата - загърбила бремето

и пълня сърцето си само с мечти!

 

© Кунка Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • И ето, тече си безмилостно времето,
    минават секунди, минути и дни,
  • а аз съм си същата - загърбила бремето

    и пълня сърцето си само с мечти!

    Нека е пълно,обичано,вдъхновено сърцето ти!Привет!
Предложения
: ??:??