24 нояб. 2010 г., 20:45

Сърцеубиване 

  Поэзия » Любовная
1380 0 17

Бъркаш.

Нищо ново не предлагам.

Не очаквай буря след затишие.

Не измервай думите кантарно –

приеми ме, че съм ти... излишна.

Бъркаш.

Гумите съм си сменила

още предния сезон. Умишлено.

И сега поднася ми безсилието

от това, че трябва да се виждаме.

Бъркаш.

Счупеното носи щастие,

на тези, недокосвали лепилото,

с което аз очите си замазвах

в търсене на „нещо”-то ти. Гнилото.

Бъркаш.

Бях ти гръб и бях ти сянка,

не паметник, пред който „коленичил си.”

И сърцебиенето ти оставаше

по твоя воля. И по друга ничия.

Така че нищо ново не предлагам –

аз съм.

И това не ти изнасяше.

Смених и гуми; и мечти в остатък;

и счупих се – и пак си се уплашил!

Не мога да се променя, обаче.

Бъркаш, че видях във теб детето,

с моите сълзи което плаче.

 

Така че - спри да бъркаш.

Във сърцето.

© Лора Димитрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??