30 мая 2022 г., 14:07  

Сърдечен компас 

  Поэзия » Любовная
285 10 10

СЪРДЕЧЕН КОМПАС

 

Допускам, че далечни брегове

навярно с грешни щрихи  са чертани.

Миражът за спасение – до днес,

е лъгал много смели капитани.

 

А картите не струват и петак,

понеже никой жив не се е върнал –

за да разкаже откъде и как

посоката и вятъра е вързал.

 

Очаквам немислимата любов –

дали защото все ми се изплъзва?

Законът на морето е суров –

светкавица съм сред барутен въздух.

 

И се сдобивам с нови сетива,

когато ледовете се пропукват.

На части се събирам след това –

в овалите на кривите си букви.

 

На ми е нужен никакъв компас –

вечерното притишие ме мами.

Загубих много, ала вече знам

какво е да обичаш и да нямаш.

© Валентина Йотова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??