17 июн. 2023 г., 18:35  

Съседката ми свири на пиано 

  Поэзия
388 1 1

СЪСЕДКАТА МИ СВИРИ НА ПИАНО

 

... съседката ми свири на пиано, започва сутрин някъде към пет,
събужда ме – и нищо, че е рано, старая се да бъда мил съсед,
понякога ми иде да ѝ трясна един ритник – на входните врата,
но музиката нейна е прекрасна! – и като нея няма на света! –
тя тихичко начева с Григ и Шуман, понякога опитва Ференц Лист,

 

и с нея аз изгубвам ум и дума! – клавишите ме правят тих – и чист,
един до друг във блока си живеем – и ни дели един апартамент,
долавям през панела, че си пее, и пее! – може би? – заради мен,
аз благославям нейното сопрано и тихо чезна в музиките – вдън,
с Жената, дето свири на пиано – и всяка сутрин вдига ме от сън.

 

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • аз благославям нейното сопрано и тихо чезна в музиките – вдън,

    Така е с хубавите жени, Валюше
Предложения
: ??:??