13 янв. 2008 г., 23:35

Същността е важна 

  Поэзия
553 0 6
 

Тихо! Замълчи!

Не ми се слушат думи, напоени с отрова.

Преглътни гордостта си и силно ме прегърни.

Докажи, че ще бъдеш моята  опора.

 

Не ме залъгвай с усмивки и лъжовни комплименти.

Желая да надникна в очите ти,

че жестоко е на лицемерието  да сме клиенти.

А там, в погледа, ще открия намеренията ти.

 

Отдавна минах през повърхностното.

Сега се ровя уверено, за да достигна същността.

Че наслаждаваме ли се и на морето отгоре - виждаме красивото,

а потънем ли на пясъка, надмощие взема страхът.

 

Не се нуждая от красивата фасада,

а от надеждните опори.

Че бързо би рухнала всяка "изящна сграда",

ако не е здраво построена.

 

Ела, разкрий душата си,

а аз ще прочета мислите ти.

Уповавай се в делата си.

Така ще разбера, че искрени са сълзите ти.

 

Докосни ме нежно,

накарай ме да настръхна цялата.

Ще те чакам вечно, копнежно...

Ах, да! Чиста е душата ти - тя, бялата.

 

Не ми купувай рози, че ще ги захвърля!

Мразя ги!

Те неведнъж са ме бодели.

Спомени създай ми, че в сърцето дълго пазя ги!

 

Хайде, целуни ме страстно, но със сърцето си.

Че ягодовите устни вече ми омръзнаха.

Ще те приема какъвто си. Разкрий ми и небето си.

Бъди за мен едничка мисъл, блян и чувство...

 

 

© Веселина Костадинова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Отдавна минах през повърхностното.

    Сега се ровя уверено, за да достигна същността.

    Че наслаждаваме ли се и на морето отгоре - виждаме красивото,

    а потънем ли на пясъка, надмощие взема страхът.



    Не се нуждая от красивата фасада,

    а от надеждните опори.

    Че бързо би рухнала всяка "изящна сграда",

    ако не е здраво построeна. Много мъдро казано! отл.6
  • Много е хубаво. Харесва ми.
  • Благодаря ви!Прегръдки!
  • Чудесно! Браво!
    с обич, Веселина.
  • "Ще те приема какъвто си. Разкрий ми и небето си.

    Бъди за мен едничка мисъл, блян и чувство..."-такава готовност може би ще бъде възнаградена Поздравчета!



  • Сериозен стих!Браво на теб!
Предложения
: ??:??