"Най-правдоподобното обяснение на всичко
това е, че боговете са били хора" – Свети Августин
* * *
Велико космическо чудо,
родено в зората сияйна.
Вековна човешка заблуда –
забулена в приказна тайна.
Когато нощта се стопява,
в зората денят се заражда.
Кой, как и защо сътворява
живота... Въпроси поражда.
В минути на мъдро прозрение,
създал е той слънце, луната,
човека – духовно творение –
в Едемския рай на Земята.
Животът?... Не го разгадавай,
но с радост, с любов благославяй!
21:30 часът, 11 декември 2022
© Иванъ Митовъ Все права защищены