Съвет
Слушай ме, синко, насън и наяве,
ако във нещо ми вярваш:
пей по-добре със пресипнали славеи,
вместо с врабчета и гарвани.
Късчето сиренце друг да присяда
в гърлото криво, додето
ти сред порои и слънчеви клади
ще изповядваш небето.
Ако пропееш фалшиво. Тогава
в общия хор многогласен,
срязвай езика си. Не позволявай
да те залъгват със басни.
И не прекланяй покорно главица
ни пред молби, ни пред укор.
Няма случайно простреляна птица,
пълен е с праведни пъкълът.
Грабвай крилете ми. Въздухът стене
с истини, все незарасли:
ако приличаш и капка на мене
ти ще ги кажеш, когато пораснеш...
© Ивайло Терзийски Все права защищены
Светли празници!